Aankomst Düsseldorf

Handig om de aankomsttijden van vliegveld Düsseldorf te weten als je iemand moet ophalen. De luchthaven (Düsseldorf Airport of Flughafen Düsseldorf) ligt in het westen van Duitsland en dus voor de mensen in oostelijk Nederland makkelijk te bereiken per auto of trein. Het vliegveld heeft de IATA airportcode DUS (tevens de code ICAO: EDDL). Een aankomst in Düsseldorf  is zelfs een betere optie vergelijken met Nederlandse luchthavens zoals Schiphol of Eindhoven. De aankomsten van een vlucht weten? Kijk dan in onderstaand schema:

Düsseldorf airport aankomsttijden

Aankomen en vertrekken bij het vliegveld van Düsseldorf kan via 4 terminals (3 publiekelijk en 1 privé). Voor degene die met KLM vliegen, terminal B! De luchthaven heeft echter slechts 2 startbanen van 2700 en 3000 meter lang voor de 24 miljoen mensen die het per jaar vervoerd. Net zoals het vlakbij gelegen vliegveld Keulen Airport zijn de populairste bestemmingen München, Mallorca en Berlijn. Niet ver daar achter Londen en Antalya. De top tien wordt volgemaakt met Wenen, Istanbul, Zürich, Hamburg en Moskou. Je zou wel kunnen zeggen dat het de thuisbasis is van Air Berlin met een groot aandeel passagiers van meer dan 7 miljoen per jaar.

Aankomsten met de trein zullen een paar kilometer van de terminals zijn. Je kan dan met de zogeheten Sky Train naar de terminal van Düsseldorf Airport reizen. Deze arriveert of vertrekt bij Pier A (flugsteig). Daar bevind zich tevens de airport shuttle. Een aankomst met de bus zal tegenover Pier B zijn. Word je met de auto gebracht dan kan je bij aankomst op Etage 1 voor de vertrekhallen 10 min staan. Hiervoor geldt voor elke 5 minuten extra 5 euro tot een maximum van 30 minuten. Voor ophalen na aankomst mag er slechts 2 minuten geparkeerd worden.

Een aankomst bij vliegveld Düsseldorf zal op etage 0 zijn waar je kunt inchecken. Dat kan vanaf Pier A, B of C (C is niet Schengen).

Düsseldorf airport aankomst

Adres

  • Flughafenstraße 105
  • 40474 Düsseldorf, Duitsland

Kort parkeren kan in P1, P2 en P3. Voor een korte vakantie raden wij aan om bij P4 of P5 te parkeren.  De prijzen voor deze parkeergarages zijn als volgend:

  • 69,00 EUR / 8 dagen
  • 98,00 EUR / 15 dagen
  • 127,00 EUR / 22 dagen

Düsseldorf vliegveld parkeren P4 en P5

Nieuws

  • Een aankomst in Düsseldorf? Dan zal je verplicht getest moeten worden. Dat is tenminste wat Duitsland wilt om het virus uit te schakelen.