Aankomst Eindhoven

Een aankomst bij Eindhoven Airport (IATA-airportcode: EIN, ICAO-code: EHEH) kan ook! Populaire luchthaven voor budgetmaatschappijen zoals Wizz Air, Ryanair, Transavia en Jetairfly. Veelal vlieg je dan ook naar vliegvelden die net zoals Eindhoven niet bestempeld staan als internationaal. Een vliegveld zoals Eindhoven airport is goedkoper voor de luchtvaartmaatschappijen. Het ligt in de meeste gevallen wel iets minder gunstig. Ben je naar het Eindhoven vliegveld gebracht? Laat degene die je ophaalt ook weten op welke vlucht je zit met vluchtnummer zodat ze de aankomsttijden in gaten kunnen houden. De aankomsttijd kan namelijk veranderen bij vertraging. Hieronder een overzicht met alle aankomsten in de ochtend, middag en avond. In de nacht is het vliegveld gesloten.

Eindhoven airport aankomsttijden vandaag

Eindhoven heeft 1 terminal die de laatste jaren is uitgebreid en gemoderniseerd. Dat moest ook wel als het vooruit wilde kijken met meer vluchten volgen en te vervoeren passagiers (het groeit al sinds 2001). Het heeft slechts 1 baan om te vertrekken en te landen maar deze is wel 3000 meter lang. Hierdoor kunnen ook grotere vliegtuigen aankomen bij het vliegveld. Dit is belangrijk voor de toekomst om meer aankomsten te creëren. Eindhoven Airport is grotendeels van Schiphol Group.
aankomst eindhoven airport plattegrond

De meeste populaire bestemming is Londen gevolgd Boedapest. Daarna komen pas de zonnige bestemming in het zuiden zoals Lissabon, Malaga, Marrakech, Valencia, Alicante en Faro.

Veel mensen die vertrekken vanaf Eindhoven Airport parkeren de auto bij een van de vele mogelijke parkeerterreinen. Parkeren is dus gemakkelijk. De grote beschikbaarheid komt mede omdat er alleen busvervoer naar het vliegveld is en dat je niet met de NS met de trein er naar toe kan reizen. Daarvoor zal je bij Eindhoven CS moeten overstappen.

Een aankomst kon je in het verleden ook bij Zoover opzoeken echter werkt het niet helemaal meer. Teletekst is nog wel een optie. Ga hiervoor naar pagina 768 tabblad 3 en 4 voor de aankomsttijden.

Adres

  • Luchthavenweg 25
  • 5657 EA Eindhoven

Nieuws

  • Er zouden duizenden parkeerplekken extra worden gemaakt. Dit word echter uitgesteld vanwege onduidelijke stikstofberekeningen. Goed nieuws voor de huidige aanbieders van parkeerplaatsen. Bij aankomst dus nog steeds bij de vertrouwde aanbieders parkeren. Zie hiervoor de website: Parkeren Vliegveld Eindhoven.
  • Het vliegveld heeft slechts een capaciteit van 5 miljoen passagiers per jaar terwijl er jaarlijks veel meer passagiers gebruik van maken. Dit houdt de groei van de luchthaven enorm tergen. Daarom waren plannen om de terminal uit te breiden met 10.000 m2. Er zal meer comfort komen met extra winkels en horeca. Er zullen ook extra gates/aansluitingen met vliegtuigen komen. De uitbreiding zal vlak voor de hoofdingang komen. De bouw zal pas eind 2023 gestart worden als alles volgens plan verloopt. De totale bouw zal ongeveer anderhalf jaar duren.
  • De groei is gelukkig weer terug op het vliegveld van Eindhoven. De eerste maand van het jaar bracht bijna 8 keer meer passagiers dan het jaar ervoor (272 om 35 duizend). Dat is echter nog niet op het oude niveau van voor de pandemie (corona) waar er 400 duizend passagiers waren in de maand januari.