Aankomst Rotterdam

Het is officieel Rotterdam The Hague Airport met IATA airportcode RTM (ICAO-code EHRD). Lang niet zo groot als het vliegveld van Schiphol maar een vertrek of aankomst in Rotterdam biedt voor vele reizigers ook zo zijn voordelen. Het ligt aan de rand van de stad Rotterdam en het is gemakkelijk te bereiken door andere redelijk grote steden zoals Den Haag, Delft, Dordrecht en noem maar op. Dit is voor vele een reden om vanaf Rotterdam The Hague Airport te vliegen. Ditzelfde geldt ook voor het vliegveld bij Eindhoven. Locatie daarin is voor de meeste mensen erg belangrijk.

Rotterdam The Hague Airport aankomsttijden vandaagBovenstaande een duidelijk overzicht over de aankomsten van de luchthaven Rotterdam (klik op ‘Vertrektijden’ voor de vertrektijden). Het niet zo druk als op Schiphol. Belangrijke luchtvaartmaatschappijen zijn Transavia, British Airways, Cityjet, Bmi Regional, Flybe, Virgin Atlantic en sinds kort ook Royal Air Maroc. Transavia biedt vele vluchten aan naar het zuiden van Europa en is voornamelijk voor de vakantieganger. Reis je toch vanaf Schiphol, kijk dan op de pagina Aankomst Schiphol Airport.

Een aankomst Rotterdam The Hague Airport gebeurd op slechts 1 baan. Deze is 2200 meter lang. Het aantal passagiers per jaar stijgt gestaag zit nu op 2,1 miljoen afgelopen jaar in 2019. Het vliegveld heeft ook een nachtregime. Zo mogen er laat op de avond alleen ‘stille’ vliegtuigen landen en is het in de nacht zelfs alleen open voor vliegtuigen met storingen en dergelijke.

Er is een nieuwere en nog groter Kiss & Ride gedeelte om mensen afzetten en/of ophalen na aankomst. Zie afbeelding hieronder voor locatie:

aankomst rotterdam airport kiss & ride

Parkeren en Plattegrond

Parkeren bij Rotterdam The Hague airport kan met de auto bij aankomst op P1, 1A, 2, 3 en 10. Hiervoor gelden prijzen die duurder zijn dan wanneer je van te voren registreert. Een andere optie naast deze parkeermogelijkheden is het parkeren bij Terminal Parking Rotterdam Airport. Hierbij parkeer je op de parkeerplaats bij het hotel Wings. Dit ligt direct naast de terminal wat 2 minuten lopen is. Ook hier dien je voor te registreren. Wil je de nacht voor vertrek of na aankomst verblijven in het hotel dan dient er ook betaald te worden voor het parkeren. Dit is echter duurder via het hotel zelf dus raden wij het aan om apart te boeken.

aankomsten rotterdam airport parkeren

Verder reizen met de trein kan ook. Je zal dan eerst met de bus naar het dichtbij zijnde Metrostation moeten reizen en vanuit daar naar Rotterdam CS. Dan kan je eenvoudig naar vele andere treinstations in Nederland reizen. Ook internationale verbindingen zijn mogelijk. Met de trein Rotterdam Parijs kan je bijvoorbeeld met de Thalys doorreizen.

Welke bestemmingen hebben de meeste aankomsttijden?

Kijk op het bord (of gewoon in ons schema bovenin of Teletekst 759) van de aankomsten/arrivals en je zal zien dat Transavia (HV) een van de hoofdvervoerders is op Rotterdam Airport. Je zal ook veel aankomsten van British Airways (BA) zien.

Adres

  • Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam

Nieuws:

  • April 2022: er is een lounge geopend bij het vliegveld van Rotterdam The Hague Airport. Rustig in luxe wachten voordat jouw vlucht vertrekt. De lounge is open van half zes in de ochtend tot zeven uur in de avond. Er is plaats voor 20 gasten die nog even kunnen werken of relaxen. De prijs voor de lounge is 25 euro. Daar zitten drankjes en hapjes bij inbegrepen. Aangezien het een kleine ruimte is wordt reserveren aangeraden. Als je regelmatig met British Airways vliegt als member (of in business class) dan kan je er gratis gebruik van maken.
  • April 2022: Fletcher Hotels opent een tweede hotel bij het vliegveld. Eerder heeft het Wings Hotel al overgenomen en nu is er vlak naast een tweede hotel geopend. Het hotel met meer dan 100 kamers ligt op loopafstand en ideaal voor passagiers die laat arriveren of vroeg vertrekken. Door de ‘Park and Fly’ is het een ideale manier om vanaf Rotterdam The Hague airport te vertrekken.
  • Maart 2022: British Airways zal vanaf zondag 27 maart de lijndienst van London City naar Rotterdam Airport weer starten. Er zijn 4 aankomsten per dag voor voornamelijk de zakelijk reiziger.