Aankomst Rotterdam

Het is officieel Rotterdam The Hague Airport met IATA airportcode RTM (ICAO-code EHRD). Lang niet zo groot als het vliegveld van Schiphol maar een vertrek of aankomst in Rotterdam biedt voor vele reizigers ook zo zijn voordelen. Het ligt aan de rand van de stad Rotterdam en het is gemakkelijk te bereiken door andere redelijk grote steden zoals Den Haag, Delft, Dordrecht en noem maar op. Dit is voor vele een reden om vanaf Rotterdam The Hague Airport te vliegen. Ditzelfde geldt ook voor het vliegveld bij Eindhoven. Locatie daarin is voor de meeste mensen erg belangrijk.

Rotterdam The Hague Airport aankomsttijden vandaagBovenstaande een duidelijk overzicht over de aankomsten van de luchthaven Rotterdam (klik op ‘Vertrektijden’ voor de vertrektijden). Het niet zo druk als op Schiphol. Belangrijke luchtvaartmaatschappijen zijn Transavia, British Airways, Cityjet, Bmi Regional, Flybe, Virgin Atlantic en sinds kort ook Royal Air Maroc. Transavia biedt vele vluchten aan naar het zuiden van Europa en is voornamelijk voor de vakantieganger. Reis je toch vanaf Schiphol, kijk dan op de pagina Aankomst Schiphol Airport.

Rotterdam The Hague Airport heeft slechts 1 baan waar er aankomsten zijn. Deze is 2200 meter lang. Het aantal passagiers per jaar stijgt gestaag zit nu op 2,1 miljoen afgelopen jaar in 2019. Het vliegveld heeft ook een nachtregime. Zo mogen er laat op de avond alleen ‘stille’ vliegtuigen landen en is het in de nacht zelfs alleen open voor vliegtuigen met storingen en dergelijke.

Er is een nieuwere en nog groter Kiss & Ride gedeelte om mensen afzetten en/of ophalen na aankomst. Zie afbeelding hieronder voor locatie:

aankomst rotterdam airport kiss & ride

Parkeren en Plattegrond

Parkeren bij Rotterdam The Hague airport kan met de auto bij aankomst op P1, 1A, 2, 3 en 10. Hiervoor gelden prijzen die duurder zijn dan wanneer je van te voren registreert. Een andere optie naast deze parkeermogelijkheden is het parkeren bij Terminal Parking Rotterdam Airport. Hierbij parkeer je op de parkeerplaats bij het hotel Wings. Dit ligt direct naast de terminal wat 2 minuten lopen is. Ook hier dien je voor te registreren. Wil je de nacht voor vertrek of na aankomst verblijven in het hotel dan dient er ook betaald te worden voor het parkeren. Dit is echter duurder via het hotel zelf dus raden wij het aan om apart te boeken.

aankomsten rotterdam airport parkeren

Welke bestemmingen hebben de meeste aankomsttijden?

Kijk op het bord (of gewoon in ons schema bovenin of Teletekst 759) van de aankomsten/arrivals en je zal zien dat Transavia (HV) een van de hoofdvervoerders is op Rotterdam Airport. Je zal ook veel aankomsten van British Airways (BA) zien.

Adres

  • Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam