Aankomst Rotterdam

Het is officieel Rotterdam The Hague Airport met IATA airportcode RTM (ICAO-code EHRD). Lang niet zo groot als het vliegveld van Schiphol maar het biedt voor vele reizigers ook zo zijn voordelen. Het ligt aan de rand van de stad Rotterdam en het is gemakkelijk te bereiken door andere redelijk grote steden zoals Den Haag, Delft, Dordrecht en noem maar op. Dit is voor vele een reden om vanaf Rotterdam The Hague Airport te vliegen. Ditzelfde geldt ook voor het vliegveld bij Eindhoven. Locatie daarin is voor de meeste mensen erg belangrijk.

Rotterdam The Hague Airport aankomsttijden


Bovenstaande een duidelijk overzicht over de aankomsttijden van de luchthaven Rotterdam. Zoals je ziet is het niet zo druk als op Schiphol. Belangrijke luchtvaartmaatschappijen zijn Transavia, Britisch Airways, Cityjet, Bmi Regional, Flybe en Virgin Atlantic. Transavia biedt vele vluchten aan naar het zuiden van Europa en is voornamelijk voor de citytripper. Reis je toch vanaf Schiphol, kijk dan op de pagina Aankomst Schiphol Airport.

Rotterdam The Hague Airport heeft slechts 1 baan waar vliegtuigen vertrekken en aankomen. Deze is 2200 meter lang. Het aantal passagiers per jaar stijgt gestaag en gaat richting de 2 miljoen per jaar. Het vliegveld heeft ook een nachtregime. Zo mogen er laat op de avond alleen ‘stille’ vliegtuigen landen en is het in de nacht zelfs alleen open voor vliegtuigen met storingen en dergelijke.