Schiphol parkeren

Veel mensen rijden met de trein naar het vliegveld toe of laten zich brengen en ophalen bij Schiphol. Dat kan eenvoudig op elkaar afgestemd worden via de website van de NS of de aankomsttijden tabel op onze website. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf met de auto naar de luchthaven te rijden en deze daar te parkeren. Hiervoor zijn ook een aantal mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld de auto voor de vertrekhal afleveren waarbij iemand anders deze op een andere locatie parkeert als u op reis bent. Dit noemen ze ook wel Valet Parking. Je kan ook vlak naast het vliegveld parkeren waarbij je wel een stukje moet lopen. Veel zal dit echter niet zijn. Een nog goedkopere oplossing is om in de buurt te parkeren waarbij je met een shuttle bus naar het vliegveld wordt gebracht en gehaald.

Direct parkeren bij Schiphol Airport

Zoals je op onderstaande afbeelding ziet kost het niet veel tijd om na het parkeren bij de terminal aan te komen. Het meest gebruikte zijn de parkeerterreinen P1 en P2. Vanuit hier is het slechts een paar minuten lopen. Voor Valet en Exellence ben je er natuurlijk direct maar hier zijn natuurlijk meer kosten aan verbonden. Ga je Smart of Privium parkeren bij P3 dan zal je met een shuttle bus naar de terminal gebracht worden. Dit zal een korte reis zijn van zo’n 5 minuten.

parkeren schiphol airport

Voor lang parkeren (minstens een week) raden wij aan om gebruik te maken van parkeerterreinen waarbij je met een shuttle bus (5-15 min rijden) naar het vliegveld wordt gebracht. Hiervoor zijn veel mogelijkheden die niet zo duur zijn als de parkeergarages vlak voor de terminals.